A hónap képe

 

Muzsikál az erdő - Ágasvár

Bemutató Lajkó Félixel.

Fotó: Durbák Zsolt

Lovak képzése

Természetes könnyedség

There are no translations available.

Képzési módszer, mely a Légèreté (Könnyedség) és a természetes lókiképzés elvein alapul.

A Légèreté célja a „láthatatlan” segítségekre reagáló, hajlékony és rugalmas, egyensúlyban mozgó ló, amihez a ló nyugodt és elengedett állapotának elérése az alapfeltétel. Az elméleti tudás fejlesztése, a ló anatómiájának és mozgástanának tanulmányozása elengedhetetlen a gimnasztikai feladatok tudatos és pontos kivitelezéséhez.  A ló a lovas alatt képes egyensúlyát a feladatoknak megfelelően változtatni, ezzel a mozgása szabaddá és könnyeddé válik, amit oly sok lovas keres. A Légèreté filozófiájával teljességgel összeférhetetlen mindenféle kényszerítő segédeszköz (kikötőszár, segédszár, szorosra csatolt orrszíj stb.) használata, viszont alkalmazható bármilyen típusú lóra, bármely lovas sportban. Egyértelmű és megbízható, a ló természetes adottságait maximálisan tiszteletben tartó kiképzési módszert kínál.

A Természetes lókiképzés módszere a ló és lovas közti kommunikációra fekteti a hangsúlyt. A lovas megtanulja felismerni és értelmezni lova jelzéseit, és a testbeszéden keresztül megtanul kommunikálni a lóval. A Természetes Lókiképzés egészen magas szintre is fejleszthető, a lovas igényeinek megfelelően akár célja is lehet a lóval való foglalkozásnak, hiszen mindkettejük számára egyaránt sok örömet tud okozni.

A Természetes Könnyedség a két módszert ötvözi, hiszen a Légèreté és  a Természetes Lókiképzés ugyanannak az éremnek a két oldala, mindkét módszer a ló tiszteletén alapszik, egymással szorosan összefonódva felelősek a ló fizikai és mentális fejlődéséért, a ló és lovas közötti bizalom kiépítéséért. A ló és lovas megtanul odafigyelni egymásra, egy közös nyelven kommunikálni, tisztelni, és bízni egymásban.

Tarts velem, tanuld megérteni lovaid jelzéseit, értsd meg személyiségét, képezd annak megfelelően, élvezd te magad, és lovad is az együttlétet!