A hónap képe

 

Muzsikál az erdő - Ágasvár

Bemutató Lajkó Félixel.

Fotó: Durbák Zsolt

Lovasoktatás

Kurzusok

There are no translations available.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén (Balatonföldvár mellett) tartandó kurzusok időpontját itt a honlapon, illetve a facebook oldalamon teszem közzé.

A kurzus nyitott kezdő és haladó lovasok számára egyaránt. A kurzuson minden lóval és lovassal a képzettségi szintjének és igényének megfelelően egyénileg fogok naponta 1 órát foglalkozni (földről kötőféken vagy kantárral, haladóbbak szabadon, illetve nyereg alatt, kötőfékkel vagy kantárral). Erősen ajánlott mindenkinek végignéznie a többiek edzését, amikor is alkalom van az aktuális problémához kapcsolódó kérdéseket feltenni, és azokat megbeszélni. Ajánlott video kamerát hozni, egymás felvételéről a lovasok egymás között egyeztethetnek.

Szombat este elméleti előadás és közös vacsora.

Ló elhelyezése: 2000Ft/ló/nap

A lovak elhelyezése mobilboxokban történik. A boxdíj  az alomszalmát és a szénát foglalja magába, az abrakot a tulajdonosnak kell biztosítania. A ló ellátását (etetés, itatatás, trágyázás, almozás) a tulajdonos végzi. Ha előbb szeretnél érkezni illetve később távozni kérlek jelezd időben!

Szállás a helyszínen: 3500Ft /fő/éj ha egyedül foglalsz el egy kétágyas szobát, 2500Ft/fő/éj ha másodmagaddal. A szállás egyszerű, közös étkező, konyha van. Az étkezést egyénileg kell megoldani (kiv. szombat este), a közeli faluban van bolt és étterem is, illetve a pizzafutár is kijön.

A kurzusra mindenki hozhat 1 vendéget, aki ingyenesen részt vehet mind a gyakorlati előadásokon, mind az elméleten nézőként. Ha a vendéged szeretne velünk vacsorázni szombat este akkor arra plusz 1000 Ft-ot be kell fizetnie. Ha a vendégednek is kell szállás, azt kérlek jelezzétek.

Állategészségügyi szabályok:

Miután a kurzus egy ménesen belül van, az állomány védelmének érdekében szigórúan betartatjuk az állategészségügyi feltételeket!

A telepre beérkező valamennyi idegen – nem a telep, illetve a Ménesgazdaság állományába tartozó – ló az alábbi követelményeknek kell, hogy megfeleljen:

–        a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kitöltött "Lóútlevél",

–        fél évnél nem régebbi, fertőző kevésvérűség, takonykór, tenyészbénaság (heréltek estében a tenyészbénaságtól el lehet tekinteni) betegségekre irányuló negatív vizsgálati eredmény, (ennek tekintetében NEM elégséges a "Lóútlevél"-be történt bejegyzéssel igazolni a mentességet, hanem minden esetben szükséges a vonatkozó eredeti intézeti lelet felmutatása)

–        féléven belüli, de 2 hétnél régebbi, herpesz és lóinfluenza vakcinázottság, valamint két hónapon belüli, 10 napnál régebbi féreghajtás.

A tanfolyamon max. 8 fő vehet részt.

A jelentkezéseket a regisztrációs díj beérkezésének sorrendjében fogadjuk el. Amennyiben a kurzus a Szervező hibájából nem valósul meg akkor a regisztrációs díjat visszafizetjük.

A regisztrációs díj nem kerül visszafizetésre ha a jelentkező nem jelenik meg a kurzuson vagy azt lemondja a kurzus kezdetéhez képest 14 napon belül.

Érdeklődők számára a kurzus nyitott, látogatói jegy: 5000 Ft/fő/nap

További információ:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

+36 20 4801449

 

 

Egyéni lovasoktatás

There are no translations available.

Egyéni lovasoktatást csak az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén (Balatonföldvár mellett) tudok vállalni.

Saját lóval:

Ló elhelyezése: 2000Ft/ló/nap

A lovak elhelyezése mobilboxokban történik. A boxdíj  az alomszalmát és a szénát foglalja magába, az abrakot a tulajdonosnak kell biztosítania. A ló ellátását (etetés, itatatás, trágyázás, almozás) a tulajdonos végzi.

A lovasoknak szállás tudunk biztosítani a telepen: 3500Ft /fő/éj

Futószáras oktatást nem vállalok.

Ló bérlési lehetőség:

 

További információ:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

+36 20 4801449