A hónap képe

 

Muzsikál az erdő - Ágasvár

Bemutató Lajkó Félixel.

Fotó: Durbák Zsolt

Events

Kurzus 2017. október 13-15

Kedves Lovasok!

Október 13–15-ig (péntek - vasárnap) 3 napos kurzust tartok, melyre szeretettel várom a gondolkodó, tanulni vágyó, kezdő

és haladó lovasokat egyaránt!

Az oktatás naponta 1 órás egyéni edzés, és egy szombat esti elméleti előadásból áll.

A lovas és ló képzettségének, igényének megfelelően földről

és nyeregből is fogunk dolgozni, a természetes és a klasszikus lókiképzés (Philippe Karl - Ecole de Légèreté) elveinek megfelelően.

Ha lovadnak viselkedésbeli problémája van, vagy te szeretnél a lovaglás technikádon javítani, vagy újat tanulni gyere el, segítünk! Ha fiatal a lovad, elindítjuk a klasszikus úton, ha idősebb, és problémáid vannak vele, megtaláljuk a megoldásokat, hogy kellemesebb és eredményesebb legyen az együttlétetek.

A helyszín az Állami Ménesgazdaság marócpusztai telepe (Balatonföldvár mellett). A lovak elhelyezését mobilboxokban, lovasoknak a szállást a helyszínen (Plutó Szálló) tudjuk biztosítani.

Résztvevők száma max. 8 fő.

Érdeklődők számára a kurzus nyitott, előzetes bejelentkezés nem szükséges!

Látogatói jegy: 5000 Ft/fő/nap

További információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szeretettel várunk mindenkit!

Kappel Edit

 

Kurzus 2012.Október 25-28.

Figyelem,

Október 25-28-án 4 napos kurzust tartok Marócpusztán. Az oktatás 4*1 óra egyéni edzés, plusz két elmélet (péntek és szombat este), valamint ajánlott mindenki számára, hogy a többiek leckéjét is figyelje. A lovas és ló képzettségének, igényének megfelelően földről és nyeregből is fogunk dolgozni. A lovak elhelyezését boxokban, lovasoknak a szállást a helyszínen tudjuk biztosítani.

Érdeklődők számára is nyitott lesz a kurzus, látogatói jegy: 5000 Ft/fő/nap

További információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

2013. április 18-21 Kurzus

Helyszín: Marócpuszta vagy Szilvásvárad

 

Kurzus 2013. április 18 - 21.

Figyelem,

Áprilisban 18-tól 21-ig 4 napos kurzust tartok, melyre szeretettel várom a gondolkodó, tanulni vágyó lovasokat. Az oktatás 4*1 óra egyéni edzés, plusz két elmélet (péntek és szombat este), valamint ajánlott mindenki számára, hogy a többiek leckéjét is figyelje. A lovas és ló képzettségének, igényének megfelelően földről és nyeregből is fogunk dolgozni. A lovak elhelyezését boxokban, lovasoknak a szállást a helyszínen tudjuk biztosítani.

A kurzuson földről és nyeregből is dolgozunk a lovakkal, a lovak képzettségének és a lovas egyéni igényeinek megfelelően.

A helyszín a jelentkezők földrajzi elhelyezkedésétől függően Marócpuszta vagy Szilvásvárad lesz.

Érdeklődők számára is nyitott lesz a kurzus, látogatói jegy: 5000 Ft/fő/nap

További információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Bemutató Lajkó Félix-el május 10-én a Nyiss ránk fesztiválon!

Lajkó Félix, Kappel Edit és a szilvásvaradi lipicaiak

2015. Május 10. 14:00 Bajót-Péliföldszentkereszt


 

Műhelytitkok VII. – Nyílt nap 2015. május 23-án (szombaton)

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad ismét nyílt napot tart marócpusztai telepén. Kappel Edit tolmácsolásában a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás együttes alkalmazásának módszereit láthatjuk különböző életkorú és képzettségű lovak munkáján keresztül.

A nyílt nap fő témái:

- Fél a lovam, mit csináljak?

- Lovaglás cordeoval (nyakkötéllel) segítségadások

- Flèche droit

- Oldaljárások - testsúly segítség

- A nyak nyújtása: hogyan, mikor, miért

- Hogyan melegítsünk be?

- A ló mobilizálása

A nézőknek lehetőségük van minden bemutató után a kérdéseik feltevésére. Az ebédszünetben a gidrán ménes megtekintésére is lehetőség nyílik.

A nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, amelyet email-en a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. –címre kérünk elküldeni.

A nyílt nap 10 órakor kezdődik, és kb. du. 4 óráig tart. A program végig a fedeles lovardában lesz, tehát időjárástól független.

Az útvonal: M7-ről a 121-es Balatonföldvári kijárat, majd mindkét körforgalomban Kaposvár iránya. A második körforgalom után kb. 400 méterre a jobb oldalon van a ménes bejárata, amit tábla is jelez.

A belépési díj: 2500 Ft/fő

 

Kurzus 2014. október 10-12!

Kedves Lovasok,

 

október 10 - 12 - ig (péntek-vasárnap) 3 napos kurzust tartok, melyre szeretettel várom a gondolkodó, tanulni vágyó, kezdő és haladó lovasokat egyaránt!

Az oktatás naponta 1 órás egyéni edzés, és egy szombat esti elméletből áll, valamint ajánlott mindenki számára, hogy a többiek leckéjét is figyelje.

A lovas és ló képzettségének, igényének megfelelően földről és nyeregből is fogunk dolgozni.

Viselkedési, lovaglási problémák megoldása, fiatal lovak elindítása és idősebb lovak átképzése egyaránt témánk lesz.

A helyszín az Állami Ménesgazdaság marócpusztai telepe. A lovak elhelyezését boxokban, lovasoknak a szállást a helyszínen tudjuk biztosítani.

Résztvevők száma max. 8 fő.

Érdeklődők számára a kurzus nyitott, látogatói jegy: 5000 Ft/fő/nap

 

További információ: email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

tel.:+36 20 480 1449 (reggeli vagy esti órákban)

 

Műhelytitkok VI! - Nyílt nap 2014.október 4-én (szombat)

Műhelytitkok VI címmel folytatjuk nyílt nap sorozatunkat 2014. október 4-én (szombaton) az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén. A gyakorlati bemutatón a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás együttes alkalmazásának módszereit láthatjuk különböző életkorú és képzettségű lovak munkáján keresztül.

A nyílt nap délelőtt 10 órakor kezdődik. Fő témái:

- A szabadidomítás kezdeti lépései

- Változatosság fenntartása a képzésben, ugrómunka földről és nyeregből

- A ló egyensúlyi helyzete: fiatal ló, képzett ló

- Szárkezelés, kezek pozicionálása, testsúly és csizmák helyzete – tanítvány oktatásán át bemutatva

- Spanyollépés lépésről lépésre – ezúttal több különböző tudású lovon keresztül mutatom meg, hogyan tanítsuk a korrekt spanyollépést egészen a kezdetektől.

A nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, amelyet email-en a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. –címre kérünk elküldeni. Az ebédszünetben lehetőség lesz meleg étel fogyasztására, erre való igényeteket a helyszínen jelezzétek. A program során a gidrán ménes megtekintésére is lehetőség nyílik.

A Nyílt nap helyszíne Marócpuszta.

Az útvonal: M7-ről a 121-es Balatonföldvári kijárat, majd mindkét körforgalomban Kaposvár iránya. A második körforgalom után kb. 400 méterre jobbra van a ménes bejárata, amit tábla is jelez. A nagy völgyhíd alatt vagyunk.

A belépési díj: 2000 Ft/fő

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kappel Edit és a marócpusztai csapat


 

Bemutató a Hősök terén a Nemzeti Vágtán!

2014. szeptember 20-21-én a Nemzeti Vágta rendezvényen mi is részt veszünk szabadidomítás programunkkal.

 

2014. április 23-25 Hamburg HansePferde

Április 25-27-között rendezték a Hansapferd kiállítást Hamburgban, amely a tavasz legrangosabb németországi lovas kiállítása és vására. Philippe Karl tanítványaként a School of Legerete bemutatóján mi is részt vettünk Favory XXVIII-5 Faktorral!

 

2013. november 11 - 17. Philippe Karl edzőképző

Helyszín: Bécs

 

Műhelytitkok IV ! - Nyílt nap 2013.október 19-én (szombat)

 

2013. október 19-én (szombat) Műhelytitkok címmel folytatjuk nyílt nap sorozatunkat az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén. A gyakorlati bemutatón a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás együttes alkalmazásának módszereit láthatjuk különböző életkorú és képzettségű lovak munkáján keresztül.

A nyílt nap délelőtt 10 órakor kezdődik. Fő témái:

-A lovak személyiségjegyei és az azoknak megfelelő képzési feladatok

- A lovak küllemi sajátosságai és azoknak megfelelő képzési feladatok

- Eszközök (cavaletti, rudak, bólyák …stb.) használata a képzés során - konkrét feladatok bemutatása

- Ülésjavítás célirányosan sport fizioterápiával. Meghívott vendégelőadó Horváth Hajnalka rehabilitációs tréner segítségével

A nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, amelyet email-en a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. –címre kérünk elküldeni. Az ebédszünetben lehetőség lesz meleg étel fogyasztására, erre való igényeteket kérjük a regisztráció során jelezzétek. A program során a gidrán ménes megtekintésére is lehetőség nyílik.

A Nyílt nap helyszíne Marócpuszta.

Az útvonal: M7-ről a 121-es Balatonföldvári kijárat, majd mindkét körforgalomban Kaposvár iránya. A második körforgalom után kb. 400 méterre jobbra lesz a ménes bejárata, itt már látjátok a lovakat is a legelőn. Egészen pontosan a nagy völgyhíd alatt vagyunk.

A belépési díj: 2000 Ft/fő

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

2013. július 25 - 28. Philippe Karl edzőképző

Helyszín: Bécs

 

Lipicai Lovasfesztivál Szilvásvárad 2013.07.13.

Helyszín: Szilvásvárad

 

Műhelytitkok III. Nyílt nap Marócpusztán.

2013.június 22-én (szombat) Műhelytitkok címmel folytatjuk nyílt nap sorozatunkat az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén. A gyakorlati bemutatón a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás együttes alkalmazásának módszereit láthatjuk különböző életkorú és képzettségű lovak munkáján keresztül.

A nyílt nap délelőtt 10 órakor kezdődik. Fő témái:

-Testbeszéd, a lovakkal való kommunikáció alapjai

- Kezdő lovas: szárkezelés, a helyes támaszkodás érzésének megtanítása

- A spanyollépés tanítása lépésről lépésre, földről és nyeregből

- Nagykantár használata, szárkezelés

A nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, amelyet email-en a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. –címre kérünk elküldeni. Az ebédszünetben lehetőség lesz meleg étel fogyasztására, erre való igényeteket kérjük a regisztráció során jelezzétek. A program során a gidrán ménes megtekintésére is lehetőség nyílik.

A Nyílt nap helyszíne Marócpuszta.

Az útvonal: az M7-autópályáról a 121-es Balatonföldvári kijárat, majd mindkét körforgalomban Kaposvár iránya. A második körforgalom után kb. 400 méterre jobbra lesz a ménes bejárata, itt már látjátok a lovakat is a legelőn. Egészen pontosan a nagy völgyhíd alatt vagyunk.

A belépési díj: 2000 Ft/fő

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

 

Műhelytitkok II - Nyílt nap Marócpusztán 2013. március 30-án!

,Kedves Érdeklődök,

a Nyílt nap új időpontja: 2013.03.30. (szombat)! Minden más változatlan!

2013. március 30-án (szombat) Műhelytitkok II címmel Kappel Edit ismét Nyílt napot tart az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén. A gyakorlati bemutatón a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás együttes alkalmazásának módszereit láthatjuk különböző életkorú és képzettségű lovak munkáján keresztül.

A program címszavakban:


10:00-10:30 Regisztráció, meleg ebédre regisztráció

10:30:

- Szabadidomítás.

Játék vagy munka? Csatlakozás, de milyen áron?

Bővebben: Műhelytitkok II - Nyílt nap Marócpusztán 2013. március 30-án!

 

2013. április 4 - 7. Philippe Karl edzőképző

Helyszín: Bécs

 

Műhelytitkok - Nyílt nap Marócpusztán 2012. 09.09.

2012.szeptember 9-én (vasárnap) Műhelytitkok címmel Kappel Edit nyílt napot tart az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén. A gyakorlati bemutatón a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás együttes alkalmazásának módszereit láthatjuk különböző életkorú és képzettségű lovak munkáján keresztül.

A program:


10:00-10:30 Regisztráció

10:30:
- Fiatal ló előképzése nyereg/fogatmunka előtt

A bizalom és tisztelet kiépítése, a ló karakterésnek, fizikai állapotának felmérése. A ló elmozgatása előre, hátra, oldalirányba.

Bővebben: Műhelytitkok - Nyílt nap Marócpusztán 2012. 09.09.

 

2012. július 19-22. Philippe Karl edzőképző

Helyszín: Bécs - Theresenfield

 

Lipicai Lovasfesztivál Szilvásvárad 2012.07.14.

 

Bemutató: 2012. 05.28. Rádiháza

Szabadidomítás bemutató a rádiházi ménesnél.

 

Éjszakai lovasbemutató Szilvásváradon 2011.

Az éjszakai bemutató színes programjai idén is több ezer embert vonzottak. A hegyekkel körülvett megvilágított pályán a fogatok, karüsszelek, szabadidomítás és trükklovaglás, quadrigák és a magasiskola megérdemelt tapsot kapott a fogékony közönségtől, akik ismét az anyakanca ménes páratlan látványával búcsúzhattak az idei fesztiváltól Mága Zoltán hegedűkíséretével.

 

 

School of Légèreté 2011.11.

Philippe Karl 2004-ben alapította a School of Légèreté edzőképző iskoláját, ahova 2011-ben én is felvételt nyertem, így 2011. novemberében részt is vettünk Faktorral az első kurzuson Bécsben. A csoport nagyon vegyesen képzett lovasokból és lovakból áll, izgalmas volt látni, ahogy a módszer mindenkinél működik, és Sabine Moosen (az oktatónk) egyénre szabott edzéseit rendkívűl érdekes volt figyelni. Az elméleti előadások sok érdekes beszélgetést generáltak, a csoport tagjai nagyon nyitottak és nagyon segítőkészek egymással. A csoport nyolc tagjából hatan  Parelli módszerével is dolgozunk a lovakkal, ez a lovakhoz való hozzáállást is mutatja.

Négy fárasztó de nagyon tanulságos nap volt. A következő kurzus márciusban lesz, addig még sok óra lovaglás vár rám.

www.philippe-karl.com

 

Bemutató: 2012. július 14. Szilvásvárad Éjszakai Lovasshow

Helye: Szilvásvárad Stadion

 

School of Légèreté - 2.kurzus

Március 5-8 Theresenfield-Bécs

Miután szinte az egész telet végigdolgoztam a lovakkal, a  második Légèreté kurzust már nagyon vártam, szerettem volna megmutatni hová fejlődtünk és persze kérdéseim is voltak bőven. Jó volt újra találkozni Sabine-vel és a csoport tagjaival, és igazán érdekes volt látni, hogy a ló-lovas párosok mennyit változtak pozitív irányban. Azt gondolom, ez mutatja igazán, hogy Sabine mennyire jól oktat, és Philippe Karl módszere mennyire jól működik.

A gyakorlatban a helyes alapok megerősítése és magasabb szintű feladatok részletes előkészítése és finomítása egyaránt  belefért a négy napba. Az elméleti előadások - melyek mindig hosszas beszélgetésekben végződtek -, fő témája a lendület és a hát használata volt.

A következő tanfolyam időpontja: július 19- 22.

 

 

2012. március 23-26. Philippe Karl edzőképző

Helyszín: Bécs - Theresenfield

 

Lipicai Lovasfesztivál Szilvásvárad 2011

2011. Július 23-án este 10 órakor Szilvásváradon ismét felkapcsolódtak a stadion fényei. Egész délelőtt lélegzetvisszafojtva és kicsit reményvesztetten figyeltük az eget, ahonnan a szűnni nem akaró eső csak esett és esett...Délutánra aztán elállt, hangosan reménykedni szinte már senki nem mert, de azért bíztunk benne, a sok készülődés csak nem volt hiába! Arra gondolni sem mertünk hányan mertek nekivágni az útnak azidőjárás ellenére....

 

Bővebben: Lipicai Lovasfesztivál Szilvásvárad 2011

 

Lipicai árverés 2010. október 23-24!

Az Állami Ménesgazdaság 2010. október 23-24-én (szombat-vasárnap) Szilvásváradon megrendezte a már hagyománnyá vált őszi lóárverését.

Az árverés mindkét napján több százan voltak kíváncsiak a felvezetett lovakra illetve az idei évben előszőr az árverési programot kiegészítő lovasbemutatóra. A lovasbemutatón a Nemzeti Lipicai Ménes egy pas de deux-t, mi pedig Faktorral (Favory XXVIII-5) egy zenést kürt illetve Paktummal (Pluto XXXII-4) szabadidomítást mutattunk be.

 

Bemutató: 2012.03.17. Szilvásvárad

Helye: Szilvásvárad Fedeles Lovarda

Programok:

Padödö

Szabadidomítás

 

 

Bemutató: 2012. október 20-21. XIII. Lóárverés Szilvásvárad

Helye: Szilvásvárad, Fedeles Lovarda