A hónap képe

 

Muzsikál az erdő - Ágasvár

Bemutató Lajkó Félixel.

Fotó: Durbák Zsolt

Műhelytitkok - Nyílt nap Marócpusztán 2012. 09.09.

2012.szeptember 9-én (vasárnap) Műhelytitkok címmel Kappel Edit nyílt napot tart az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad marócpusztai telepén. A gyakorlati bemutatón a természetes lókiképzés és a klasszikus lovaglás együttes alkalmazásának módszereit láthatjuk különböző életkorú és képzettségű lovak munkáján keresztül.

A program:


10:00-10:30 Regisztráció

10:30:
- Fiatal ló előképzése nyereg/fogatmunka előtt

A bizalom és tisztelet kiépítése, a ló karakterésnek, fizikai állapotának felmérése. A ló elmozgatása előre, hátra, oldalirányba.

- Fiatal  ló nyereg alatt

A fiatal ló nyereg alatti munkájának legfontosabb céljai a ló lovas alatti egyensúly megtalálása az alapjármódokban, a zablasegítségek és a testsúly/csizmasegítségek megtanítása. A láb kéz nélkül, kéz láb nélkül szabály szigorú alkalmazása. A földről kialakított bizalom megtartása és továbbépítése nyereg alatt.

- Oldaljárások  - ferdeség korrigálása

Akár az emberek, a lovak is úgy jönnek a világra, hogy egyik oldaluk erősebb, mint a másik. Átgondolt oldaljárások lovaglásával lépésben, ügetésben és vágtában, szisztematikus munkával tudjuk csak a ló mindkét oldali egyforma mobilitását és hajlékonyságát elérni.


Kb.12:30-13:30 Ebédszünet                                                                                              

- Ugrásváltás

A megfelelő előkészítés. A leggyakoribb hibák (egyensúlyvesztés-elrohanás, elől átugrik hátul nem) korrigálása.


- A piaffe előkészítése

Könnyedség nélkül nincs korrekt piaffe.


- A spanyol lépéstől a passage-ig

A díjlovas körökben a spanyollépést haszontalan cirkuszi mutatványnak minősítik, pedig a spanyollépést jól kivitelezni egyáltalán nem könnyű feladat, viszont a segítségével bármelyik lovat meg tudjuk tanítani a korrekt passage-ra.


A nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, amelyet email-en a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. – címre kérünk elküldeni. Az ebédszünetben lehetőség lesz meleg étel fogyasztására, erre való igényeteket kérjük az előzetes regisztráció során jelezzétek. A bemutatók után a gidrán ménes megtekintésére is  lehetőség nyílik.

A részvételi díj: 2000 Ft/fő

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!